Biskvitiniai pyragai

TORTAS RED VELVET

TORTAS RED VELVET

Tikra amerikietIška klasika, gražuolis, tortas Red Velvet yra įspūdingos raudonos spalvos ir tokio paties įspūdingo sodraus skonio. Tai tortas, kurį, jeigu kartą pagaminsite, kepsite vėliau dar daug kartų. Čia būtent tas desertas, kuriam išsivysto priklausomybė. Nesutikau dar nė vieno žmogaus, kuriam tortas Red Velvet būtų nepatikęs. Vienintelis “priekaištas” – tikrai sotus. Užteks didžiuliai kompanijai, nes pagal mano kiekį gausis kone 2,5 kg svorio aukštas tortas. Biskvitas labai drėgnas, purus, su  švelniu šokolado skoniu (naudojant kokybiškus kakavos miltelius:). Aš jo gerbėja, fanė, tortas Red Velvet mano vizitinė kortelė.

Kai buvau JAV, užsisakiau, juk reikia paragauti vietinio Red Velvet jo gimtojoje šalyje… jis buvo irgi labai skanus. Ir panašus, kone dvynys!

BISKVITAS

  • 225 g bekvapio aliejaus (naudojau rapsų)
  • 490 g cukraus
  • 2,5 kiaušinių
  • 310 g pieno/kefyro
  • 455 g miltų
  • 13 g kepimo miltelių
  • 13 g kokybiškos kakavos (Extra Brute 22%/24 % )
  • Raudonos spalvos maistinių dažų
  • 20cm skersmens kepimo žiedai, 3 vnt.

Pirmiausia sumaišykite visus sausus ingredientus; jeigu naudojate sausus maistinius dažus, įberkite juos jau šiame etape. Gerai išmaišykite šluotele, ar net kombaine. Gausis tokia masė:

Išplakite kombaine cukrų su aliejumi. Aišku, tai nebus toks pats rezultatas, kaip maišant sviestą su cukrumi, bet, nepaisant to, išmaišyti reikia gerai.

  1. Po vieną įmuškite kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišykite. Tik gerai išmaišius, biskvitas bus kokybiškas ir vienalytis:

Įpilkite pusę pieno (155g) , išmaišykite ir suberkite pusę sausų ingredientų ir vėl išmaišykite

Vėl įpilkite likusį pieną, išmaišykite, ir pabaigoje likusius sausus ingedientus. Gausis tokia masė

KAIP KEPTI

Kombaino indą aš pasveriu iš anksto, o kai pagaminu biskvito tešlą, pasveriu dar kartą ir indo svorį atimu. Gaunu gryną tešlos svorį ir padalinu į 3 dalis. Kepimo žiedus aptraukiu aliuminio folija veidrodine puse į vidų. o dugną iškloju kepimo popieriumi (būtinai, kitaip folijos neatplėšit). Nieko netepu. Dedu juos ant kepimo skardos ir kepu 150C temperatūroje apie 40 min. Prieš tai įkaitinu orkaitę iki 160C, o kai įdedu biskvitą Red Velvet, sumažinu iki 150C.

Man telpa į orkaitę vienu metu 2 žiedai, 3 žiedą reikia dėti, kai iškepa pirmieji. Pats svarbiausias dalykas, neperkepti biskvito. Kitą kartą patingėjau kepti per 2 kartus, kepiau su oro cirkuliacija iškart abi 2 skardas, ir.. didelio skirtumo nebuvo. Spręsti Jums:)

Kepimo laiką stebėkite patys. Medinį pagaliuką bedu statmenai torto formos viduryje, ištraukus jis turi būti sausas. Bet pirmiausia spusteliu piršto pagalvėle biskvito viršų. Spustelėjus, įdubimo neturi būti. Jeigu lieka duobelė, kepkite dar kelias minutes toliau. Štai taip atrodo iškepęs biskvitas:

Metaline mentele atskiriu atsargiai biskvitą nuo vidinių žiedo sienelių, nuimu foliją, kepimo poperių nuo dugno, ir nepalikdama oro tarpų dar karštus suvynioju į maistinę plėvelę, taip biskvite išsaugoma drėgmė. Šiek tiek pravėsusius dedu į šaldytuvą ir palieku per naktį..ar kokiom 5 val. Nepamirškite iškepti ir 3 tešlos dalies:) 

Atvėsusius biskvitus pagražinu, t.y. nupjaunu išsigaubusius kalnelius, kad viršus būtų lygus ir po to perpjaunu juos išilgai į 2 dalis. Viso gausis tortas Red Velvet su 6 sluoksniais. Rimtas kiekis:)

O dabar kremas:

  • 425 g tepamo sūrio
  • 425 g maskarponės sūrio
  • 210 g cukraus pudros
  • 560 ml 36 % riebumo plakamos grietinėlės
  • 2 a. š. vanilės ekstrakto 

Su kremu labai paprasta. Rekomenduoju iš vakaro supilti į indą grietinėlę ir maskarponės sūrį, išmaišyti ir palikti per naktį

Kitą dieną į plakimo dubenį sudėti maskarponės sūrį ir grietinėlę, įberti cukraus pudrą ir išplakti iki tolygumo

Tada sudėti tepamą sūrį ir vanilės ekstraktą. 

Surinkimas:

Aš kremą sudedu į vienkartinius didelius konditerinius maišelius

ir spausdama žiediniais judesiais kremą paskirstau ant kiekvieno lakšto.

Taip visi kremo sluoksniai bus vienodo storio. Jeigu kremas sušyla dirbant, įdėkite atvėsti į šaldytuvą. Taip atrodo taip vadinamas “nuogas tortas Red Velvet“ (angl. naked cake)

Kas lieka, o turi likti, aptepu Red Velve iš viršaus ir šonų. Per kelis kartus.

Trupiniais apteptu taip – pirmiausia torto Red Velvet viršų apibarstau, perteklių nubraukiu teptuku, o šonus tokiu pačiu būdu – teptuku braukiu iš apačios į viršų, perteklių nubraukiu. Tik trupinius dėkite tada, kai tortas su kremu bus gerokai sušalęs šaldytuve, kitaip viskas išsiterlios…

PATARIMAI:

  • Neišmeskite nupjautų biskvito sluoksnių. Palaužykite juos, įdėkite į kepimo skardą ir padžiovinkite orkaitėje 100C temperaturoje apie 90 min. Tada sumalkite trintuvėje iki smulkių trupinių.
  • Didelis cukraus kiekis…gal, bet tortas Red Velvet didelis, mažinti nerekomenduoju, keisis biskvito tekstūra.
  • Dažus galima naudoti ir gelinius, mačiau juos pirkti CashCarry… Jeigu dėsite gelinius, dėkite juos jau pačioje pabaigoje, kai tešla yra paruošta. Spalva turi būti per ryški akiai, nes kepant spalvos blunka. Todėl spręskite patys, kokio ryškumo ji bus. Kokio ryškumo buvo mano gaminys, matyti foto. 
  • Tortas Red Velvet tikrai didelis, jeigu norite mažesnio, galite sumažinti proporcijas. Bet tada ir kepimo laiką stebėkite, jis gali būti trumpesnis…
  • Naudokite aukščiausios kokybės 100% kakavą, kurios riebumas 22/24% itin smulkaus malimo. Vien atidarius pakuotę jausis, koks nuostabus tai produktas. Dėl to ir jos kiekis bendrame tešlos kiekyje nėra didelis. Aš pirkau šią: https://www.gardugardu.lt/parduotuve/brands/callebaut/barry-callebaut-kakavos-milteliai-extra-brute/. Kokybiškais kakavos milteliais prekiauja ir http://www.bakerstreet.lt (mažesnėmis pakuotėmis), Beatos kakava, man regis, visai gera, berods 21%. 1 kg kaina bus panaši, apie 10–11eur…

Parašykite komentarą