Kiti desertai

TORTAS MUSAS “KAVA“

Šio torto receptą nusižiūrėjau pas profesionalus , šis tortas man pasirodė labai gražus ir įdomus. Kalamansi tyrės neturėjau, pagaminau, mano nuožiūra labiausiai artimą atitikmenį ir biskvitą padariau kitą, tamsų, šokoladinį. Tortas musas KAVA labai įdomaus skonio, vyrauja rūgštelė.

Įdarai daromi 18 cm formoje.

Tortas surenkamas 20 cm formoje.

Surenkamas taip (nuo apačios):

  • Traškutis
  • Šokoladinis biskvitas
  • Musas
  • Vėl biskvitas
  • Citrininis kremas
  • Kavos creme-brulee
  • Musas

Traškus pagrindas

Ingredientai:

  • 100 gr migdolų ir lazdyno riešutų praline
  • 25 gr juodojo šokolado
  • 70 gr karamelizuotų migolų drožlių

Gaminimo eiga:

Ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su migdolų/lazdyno riešutų praline (kaip man pasakė vienas patyręs kulinaras, liaudiškai Nutella:) ir karamelizuotomis drožlėmis.

(Karamelizuoti jas paprasta: Į keptuvę įdėkite migdolų drožles (60 g), cukrų (60 g) ir įpilkite 1 a. š. vandens. Kepkite maišydami, kol riešutai karamelizuosis. Išimkite karamelizuotas drožlės iš keptuvės ant kepimo popieriaus lapo ir atvėsinkite.  Atsverkite reikiamą kiekį. Tada sutrinkite blenderiu.)

Iškočiokite iki 3 mm ir užšaldykite

Šokoladinis biskvitas su Guinness alumi

Ingredientai:

  • 110 gr tamsaus kokybiško alaus, geriausia Guinness
  • 110 gr sviesto
  • 33 gr kakavos miltelių
  • 170 gr cukraus
  • 63 gr grietinėlės
  • 65 g kiaušinių (tiesiog paplakite kiaušinius ir tada atsverkite reikiamą kiekį, tai maždaug 1,5 kiaušiniai)
  • 130 gr miltų
  • 1 a.š. sodos

Gaminimo eiga:

Alų supilti į gilų puodą, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kaitinti tol, kol ištirps sviestas (užvirti nereikia). Suberti cukrų ir kakavos miltelius, prieš tai kartu persijotus. Išmaišyti. Atskirai išplakti grietinėlę su kiaušiniais iki vientisos masės. Sumaišyti kiaušinių ir grietinėlės plakinį su alaus mase, atvėsusia iki 50C temp. Į pagrindinę masę pabaigoje pamažu įberti per sietelį miltus ir sodą. Gerai išmaišyti (tešla bus skystoka). Supilti į 2 kepimo formas 23 cm diametro, išklotas kepimo popieriumi arba ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min (kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės ypatumų).  Tik iškepus uždenkti kaip įmanoma sandariau maistine plėvele ir palikti per naktį. Kitą dieną išpjaukite du 18 cm diametro apskritimus, suvyniokite juos į maistinę plėvelę ir užšaldykite. Kas lieka, irgi skanu:)

Apelsininis kremas

Ingredientai:

Gaminimo eiga:

  • 125 g apelsinų sulčių (aš dėjau 100g apelsinų ir 25g pasiflorų tyrės)
  • 30 gr trynių
  • 30 gr cukraus
  • 5 gr kukurūzų krakmolo
  • 4 gr želatinos
  • ½ apelsino žievelė
  • 95 gr grietinėlės

Aplesinų sultis su apelsino žievele užvirti, supilti plona srovele ant trynių, sumaišytų su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Supilti atgal į puodą, užvirti ir virti kelias minutes. Perpilti į kitą indą, kai užvirs. Sudėti išbrinkusią želatiną, išmaišyti. Atvėsus iki 33C sumaišyti su iki pusės standumo išplakta grietinėle.

Kavos crème-brulee

Ingredientai:

  • 90 gr pieno
  • 90 gr grietinėlės
  • 15 gr kavos
  • 45 gr trynių
  • 48 gr cukraus
  • 3 gr želatinos

Gaminimo eiga:

Užvirti pieną, grietinėlę ir kavą. Palikti 10 min. Trynius ištrinti su cukrumi. Supilti karštą pieną. Virti iki 82C. Sudėti želatiną. Užšaldyti.

Karamelinis musas su kava

  • Ingredientai:
  • 195 gr grietinėlės (I)
  • 20 gr gliukozės
  • 20 gr invertinio cukraus
  • 151 gr baltojo šokolado
  • 293 grietinėlės (II)
  • 62 gr karamėlės*
  • 19 gr želatinos
  • Kavos pupelės

Gaminimo eiga:

Iš vakaro suberti pasmulkintas kavos pupelės į šaltą grietinėlę (II) ir palikti per naktį. Jeigu nepatinka kavos skonis, praleiskite šį žingsnį. Iš grietinėlės (I), gliukozės, invertinio cukraus ir baltojo šokolado padaryti ganašą. Įmaišyti karamelę ir sudėti želatiną. Sutrinti blenderiu. Grietinėlę (II) nukošti nuo kavos pupelių ir pasverti. Sumaišyti su iki pusės standumo išplakta grietinėle (II).

Karamelė

Ingredientai:

  • 100 gr cukraus
  • 20 gr medaus
  • 50 gr sviesto
  • 100 gr grietinėlės

Gaminimo eiga:

Cukrų ištirpinti su medumi iki aukso spalvos, atskirai iki užvirimo pakaitinti grietinėlę ir palaipsniui nuolat maišant supilti ant ištirpinto cukraus. Perpilti į švarų indą, leisti atvėsti apie 10 min. ir įmaišyti kambario temperatūros sviestą. Šis tortas nustebins jus ir jūsų svečius išvaizda ir skoniu.

Vienas komentaras “TORTAS MUSAS “KAVA“

Parašykite komentarą