Biskvitiniai pyragai · Sūrio pyragai

VARŠKĖS PYRAGAS SU PEKANŲ RIEŠUTAIS

Pamačiau šio varškės pyrago nuotrauką su receptu instagrame, būtent tada, kai norėjosi ne muso, ne lengvo prancūziško deserto, o tiesiog pyrago…. su varške, juolab, kad aš jos turiu visada, pasidarau pati. Ir formą išimamu dugnu turėjau, 28 cm diametro. Galima daryti ir mažesnėje, tik tuomet reikia proporcingai sumažinti ir visus ingredientus. Pekanai ar karijos (net nežinau, kuris pavadinimas teisingesnis) labai skanūs riešutai, aš jų pritrūkau, todėl trupiniuose jau lazdyno riešutai, na…nieko tokio, vis tiek skanu…

Trapios tešlos pagrindą aš dariau kitaip, tai įdedu savąjį variantą iš moikymų pas Daivą Mikšiūnienę (Pierre Herme receptūros pagrindu)

Šaltinis http://bakerstreet.lt/blog/varks-pyragas-su-trapios-telos-pagrindu-ir-pekano-rieutais



Trapios tešlos pagrindas


  • 150 gr šalto sviesto
    95 gr cukraus pudros
  • žiupsnis druskos (3 g)
    30 gr migdolų miltų
    60 gr kiaušinių (1 kiaušinis)
    250 gr miltų
  • 19 g invertinio cukraus (galima keisti medumi)

Kiaušinius paplakite, o tada sumaišykite su patirtpintu invertiniu cukrumu ir padėkite į šaldytuvą. Visus kityus produktus įdėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai, jie turi būti l.šalti, ir miltai! Sumaišykite visus sausus ingredientus (miltus, migdolų miltus, druską, cukraus pudrą), įtarkuokite burokite tarka ledinį sviestą ir sumaišykite kombaine iki smėliuko. Įmuškite iiaušinį ir maišykite iki kol pradės formuotis kamuolys. Tada maistinėje plėvelįje suformuokite blyną ir įdėkite į šalfytuvą. Po kokių 30 min išimkite, tarp 2 sviestinio papieriau lakštų iškočiokite 5 mm blyną ir įdėkite į šaldiklį nakčiai.


Kepimo formą negausiai sutepti tirpintu sviestu. Išimti tešlos blyną iš šaldiklio, truputį palaikyti ant stalviršio, išpjauti 32 cm diametro apskritimą ir greitai įdėti į formą (aš uždedu ant kočėlo ir tada perkeliu). Spausti nestipriai prie dugno ir šonų, kad priglustų ir susiformuotų borteliai. Įdėti 30 min į šaldytuvą vėl.

Riešutų įdaras:
150 gr pekano riešutų
20 gr cukraus
20 gr baltymų

Riešutus sumalti iki vidutinio smulkumo ir sumaišyti su kitais ingredientais.

Varškės įdaras:
400 gr varškės 9%
50 gr cukraus
15 gr manų kruopų (galima keisti paprastais miltais, aš taip ir dariau)
110 gr baltymų
½ a.š. vanilės pastos/ekstrakto

Varškę sumaišyti su manų kruopomis, cukrumi ir vanile.
Baltymus išplakti iki standžių putų (svarbiausia neperplakti).⠀
Baltymus atsargiai įmaišyti į pagrindinę varškės masę.

Trupiniai
50 gr kepintų pekano/lazdyno riešutų
20 gr cukraus
20 gr rudojo cukraus
45 gr sviesto
45 gr miltų

Sumaišyti visus ingredientus kartu iki smėlio konsistencijos trintuvėje.
Užšaldyti.

Orkaitę įkaitinti iki 160C.


Kepimo formoje su tešlos pagrindu lygiu sluoksniu paskirstyti riešutų masę.

Kepti tartos pagrindą su riešutais 7 min. Išimti iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinti.

Paskirstyti varškės masę. Pabarstyti trupiniais.

Grąžinti į orkaitę ir kepti dar 30 min.

Atvėsinti, pabarstyti netirpia cukraus pudra ir pateikti.

Skanaus!

Parašykite komentarą