Sūrio pyragai

SŪRIO PYRAGAS SU PISTACIJOMIS

Susipažinkime su garsaus prancūzų konditerio Pierre Herme sūrio pyragu Mozaika (Mosaic). Jo sūrio pyragus iš esmės sudaro 3 sluoksniai: trapi tešla, kepamas sūrio pyrago sluoksnis, ir ant viršaus dar keliauja nekeptas sūrio pyrago sluoksnis su želatina. Skonį pagyvina vyšnios, palaikytos per naktį sirupe ir dedamos tarp abiejų sluoksnių. O pagrindinis akcentas yra pistacijos. Geriausia jį papuošti kapotomis pistacijomis, bet aš tiek pistacijų neturėjau, todėl sukausi iš situacijos kitaip. Šonai puošiami laužyto temperuoto šokolado plokštelėmis. O galima išvis nepuošti, ir daryti tik vieną kepto sūrio sluoksnį (kaip tradiciniuose amerkietiškuose sūrio pyraguose), bent jau pradžiai:) Bus irgi labai skanu.

Sūrio pyragas nedidelis, todėl aš visus ingredientus, išskyrus trapią tešlą, gamindama padvigubinau. Darbo yra, o norisi, kad pasivaišintų ne tik šeimos nariai. Arba galima iš dvigubo kiekio gaminti vienu kartu 2 sūrio pyragus, jeigu yra 2 formos. Kitas itin populiarus jo sūrio pyragas yra Satine (sūrio pyragas su apelsinais), jis dar eilėje:)

Kepimo forma:

24 cm diametro kepimo forma nusegamais kraštais arba kepimo žiedas, apačioje išklotas folija.

Pagrindas

  • 200 g sausainių trupinių
  • 100 g minkšto sviesto

Originaliame recepte reiktų kepti trapią sviestinę tešlą, susmulkinti ją ir sumaišyti su sviestu. Aš pasilengvinau sau darbą, nes turėjau jau kepto biskvito trupinių ir panaudojau juos. Galima naudoti ir sausainius, nieko čia baisaus. Manau, svarbiau yra gerai paruošti sūrio sluoksnius. Sumaišykite trupinius su minkštu sviestu, supresuokite formos dugne ir kepkite 150C temperatūroje 12 min. Ataušinkite.

Vyšnios (iš vakaro)

  • 250 g šaldytų vyšnių, perpjautų pusiau
  • 100 gr cukraus
  • 75 g vandens

Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą ir verdantį užpilkite ant vyšnių, palikite per naktį. Kitą dieną nukoškite ir gerai nusausinkite vyšnias. Aš neperpjoviau vyšnių ir man nepatiko, nes pjūvyje jos nesižiūrėjo gražiai ir nebuvo itin patogu jas valgyti.

Kepto sūrio sluoksnis (La Creme au cream cheese), vienguba porcija, galima dvigubinti

  • 75 g susmulkintų gabaliukais kepintų nesūdytų pistacijų (pirkau Sanitex)
  • 450 g sūrio Philadephia ar pan (kambario temperatūros)
  • 125 g cukraus pudros
  • 20 g miltų
  • 20 g trynių (maždaug 1 trynys)
  • 100 g kiaušinių (maždaug 2 vidutinio dydžio kiaušiniai)
  • 30 g grietinėlės
  • 40 gr pistacijų pastos (tiesiog sumalkite jas)

Išmaišykite kombaine sūrį su cukraus pudra. Apie 2 min vidutiniu greičiu. Tada įdėkite miltus, trynius, kiaušinius, grietinėlę, smulkintas pistacijas ir pistacijų pastą. Supilkite ant sausainių ir kepkite 1h 100C temperatūroje. Jeigu mėgstate standesnę tekstūrą, kepkite 140-150C. Kepant žemesnėje, šis sluoksnis bus kreminis. Po 1 h išimkite ir atvėsinkite.

Ant kepto sūrio sluoksnio išdėliokite nusausintas vyšnias.

Nekeptas sūrio sluoksnis su pistacijomis (iškart rekomenduoju daryti dvigubą kiekį, čia toks ir pateiktas) \ La mousse au cream cheese a la pistache:

10g auksinės želatinos lapeliais
30 g vandens
100g cukraus pudros
60 g trynių (maždaug 3 tryniai)
40 g pistacijų pastos
320 g sūrio Philadelphia ar panašaus sūrio
20 g cukraus pudros
400g grietinėlės 35% riebumo

Pirmiausia užmerkite želatiną lediniame vandenyje.

Grietinėlę ir 20 g cukraus pudros išplakite iki vidutinio standumo. T.y. pradėkite plakti vidutini greičiu iki ji įgaus apimties ir ir tik tada per kelis kartsu pradėkite berti cukraus pudrą (persijotą). Plakite iki jogurto konsistencijos, ne daugiau. Padėkite į šaldytuvą.

Iš vandens ir cukraus pudros išvirkite sirupą iki 121C. Išplakite trynius, kad lengviau platųsi, galite įpilti šaukštą šilto vandens, ir į plakamus trynius pilkite maža srovele per šoną sirupą, nuolat plakite, kol masė pabals ir padvigubės. Taip pagaminsite pate a bombe kremą. Į dar šiltą kremą sudėkite nuspaustą želatiną. Atidėkite į šalį.

Ant garų vonelės pašildykite sūrį kartu su pistacijų pasta iki vienalytės masės. Į ją įdėkite dar tuos 20 g cukraus pudros ir išmaišykite. Sumaišykite su tryniais.

Į visą šią masę labai lengvais judesiais įmaišykite grietinėlę. Jeigu ji neperplakta, tai padarysite lengvai. Supilkite ant vyšnių ir kepto sūrio sluoksnio.

Palikite nakčiai šaldytuve sustingti. Papuoškite smulkintomis pistacijomis (na..jeigu turite) ir šviežiomis uogomis, idealiausia – šviežiomis vyšniomis, jei sezonas. Skonis fantastiškas. Aš pašaldžiau šaldiklyje ir viršų apipirškiau maistiniais žaliais dažais su kakavos sviestu, suteikiančiais gaminiams velveto efektą.

Receptus žiūrėjau šiuos: http://www.niksya.ru/%D1%87%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D0%B5%D0%B9%D0%BA-%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0/; https://dlicedorient.blogspot.com/2012/06/mosaic-cheesecake-de-pierre-herme.html?spref=pi

Parašykite komentarą