Naminė duona

NAMINĖ DUONA SU SĖKLOMIS

Ši duona yra ypatinga, nėra įprasta mūsų kraštams. Originalus jos pavadinimas Schwarzer Hamster (vok. “juodasis žiurkėnas“), dėl spalvos. Vokietijoje juoda duona nėra populiari, ir parduotuvėse aš matydavau tik baltą arba būtent tokio tipo duoną, su sėklomis, jau suraikytą ir kainuojančia nemažai. Ją sugalvojo Vokietijoje viena kepykla, gana seniai. Iki dabar ji yra populiari Dresdeno apylinkėse ir Ukrainoje (nežinau, kodėl). Jos receptūra radau ukrainiečių bloge http://www.hlebomoli.ru. Sėklų ir grūdų joje yra daugiau nei miltų. Gaminama dviem etapais: vakare užmaišomas raugo įmaišas, plikalas ir užmerkiamos sėklos, kruopos ir dribsniai. Kitą dieną maišoma tešla, ji fermentuojama 2,5-3 h, dedama į formą, formoje pabūna apie 1,5 val ir kepama.

Ji man tokia skani, kad nufilmavau video, nes labai noriu, kad jūs pabandytumėte ją išsikepti, visa receptūra ir detalus info čia: https://www.youtube.com/watch?v=riToCA99lu0

PATARIMAI

Pardėkite nuo raugo. Dunos kokybę lemia raugo kokybė. Jeigu raugas šaldytuve, atgaivinkite jį. Ruginis raugas nėra lepus, jeigu nesupelijęs, atsigaus. Jeigu jis tik vegetuoja, paprastai 3 pamaitinimų pakaks (visą tą laiką jis turi būti namuose kambario temperatūroje, aš laikau virtuvėje). rekomenduoju stiklinę, uždengtą maistine plėvele, tada gerai galėsite matyti, kas su raugu vyksta:

SCHEMA

1 DIENA

(RYTE) 25 g raugo (šaldytuvinio): 25 g vandens: 25 g pilno grūdo ruginių miltų

(VAKARE) Paimkite iš rytinio mišinio vėl tik 25 g, kas liko išmeskite arba į stiklainiuką (šaldytuve) ir vėl:

25 g raugo: 25 g vandens: 25 g pilno grūdo ruginių miltų

Rezultatas turi būti toks:

2 DIENA

(RYTE) 25 g raugo: 25 g vandens: 25 g pilno grūdo ruginių miltų

(VAKARE) Darome vakarinius ruošinius, kaip parodyta video.

Galioja tokiu atveju, jeigu Jūsų raugas po maitinimo praėjus kokiom 6 val būna korėtas (kaip foto), kvepia rūgštele

Parašykite komentarą