Biskvitiniai pyragai

ŠOKOLADINIAI KEKSIUKAI SU UOGŲ ĮDARU

Ingredientai

  • 174 g marcipano
  • 52 g cukraus
  • 85 g trynių
  • 65 kiaušinių
  • 100 g baltymų kambario temperatūros
  • 52 g cukraus (II)
  • 40 g miltų
  • 20 g kakavos miltelių
  • 40 g juodojo šokolado
  • 40 g sviesto

Marcipaną (kaip pasigaminti marcipaną yra receptas https://saldusreceptai.wordpress.com/2019/10/19/kaip-pasigaminti-marcipana/) pašildykite mikrobangų krosnelėje, o tada išplakite kombaine su cukrumi. Palaipsniui supilkite kiaušinius ir trynius, dozėmis. Supilate kažkiek, maišote, kol nebesimato, ir tada pilate kitą dozę. Iki tolygios gražios tolygios vienalytės masės. Sviestą ištirpinkite su šokoladu mikrobangų krosnelėje. Miltus persijokite su kakava.

Baltymus išplakite su cukrumi iki beveik standžių putų. Cukrų pradėkite berti tada, kai pasimato pirmos putos.

Į marcipano masę įmaišykite šokolado-sviesto masę. Išmaišykite mentele atsargiai, galite maišymo palengvinimui įdėti šiek tiek baltymo. Suberkite sijotus miltus su kakava. Išmaišykite mentele.

Sudėkite plaktus baltymus ir mentele atsargiai išmaišykite viską.

Supilkite į formeles, užpildykite 2/3 formos, kad liktų vietos, kur kilti. Šiek tiek padaužykite formą į stalą.

Kepkite 180C apie 12-14 min. Tik iškepusius iškart suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite iki kitos dienos arba kol atvės pilnai atvės.

Paruošimas įdarui

Pilnai atšalusius keksiukus išimkite iš formos (geriausia užsaldyti šaldiklyje, tada išsiims itin lengvai) atsargiai, ir išpjaukite viduje peiliu pailgas ertmes įdarui supilti.

Juodųjų serbentų confit/įdaras

  • 113 g juodųjų serbentų tyrės
  • 25 g rudo cukraus
  • 1 v.š. gliukozės
  • 5 g pektino NH

Cukrų sumaišykite su pektinu. Juodųjų serbentų tyrę bei invertinį cukrų įdėkite į puodą ir pakaitinkite iki 40 C. Ne daugiau. Įmaišykite į uogų masę cukrų su pektinu ir virkite iki užvirimo. Pavirkite 1 min. gerai išmaišydami su plakimo šluotele. Įdėkite į kitą indą ir uždenkite maistine plėvele “kūnas prie kūno“. Palikite pilnai atvėsti.  Supilkite į konditerinį maišelį. Kai sutirštėja, užpildykite keksiukų. Ir – į šaldiklį, būtinai.

Šokoladinis glaistas Gourmet

  • 350 g juodo šokolado
  • 115 bekvapio aliejaus
  • 90 g smulkintų riešutų

Ištirpinkite šokoladą mikrobangų krosnelėje iki 55C. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Suberkite riešutus. Vėl išmaišykite. Palaukite, kol ji atvės iki 30C. Tai jos darbinė temperatūra.

Galzūravimas

Šia glazūra galima dengti tik tada, kai keksiukas yra pilnai sušalęs, t.y. iš šaldiklio. Smeikite pagaliuką (geriau 2 vnt iš karto) į keksiuką, merkite į glazūrą, ištraukite, nubraukite dugną per indo kraštą ir dėkite ant kepimo popieriaus sustingti. Pagaliukai lengvai išsitraukia, pasukite juos lengvai. Viršų papuošiau kremu, pagal savo skonį (pvz. grietinėlė-mascarponė lygiom dalim, po 250g + 60g cukraus pudros). VISKAS!

Merkite

Sokoladiniai keksiukai, pjūvis:

Vienas komentaras “ŠOKOLADINIAI KEKSIUKAI SU UOGŲ ĮDARU

Parašykite komentarą