Biskvitiniai pyragai

KANELĖS

Tikros prancūziškos kanelės, žinoma, turi būti kepamos varinėse formelėse, kurios pripildomos tirpintu bičių vašku su sviestu, aukštoje temperatūroje. Tada jos tos tikros, nuostabiai traškios, iškepa tolygios spalvos, bet… viena formelė kainuoja apie 9 eur, na…tikra prabanga. Ragavau abu variantus, yra skirtumas, bet pakankamai neblogos būna ir silikoninėse formelėse. Svarbiausia palaikyti tešlą 2-3 paras šaldytuve. Pagaminti tikrai paprasta, ne sunkiau, nei lietinius blynus:) Pagrindinė taisyklė, į tešlą neprileisti daug oro. Nenaudokite kombaino, maišykite ranka, atsargiai. Jos nuostabiai skanios, netaupykite, dėkite ir romą ir vanilę, be jų kanelės praras tą nuostabų skonį, dėl kurio jos taip mėgstamos.

Ingredientai:

  • 500 ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 240 g cukraus
  • 2 tryniai
  • 5 ml romo (arba 1 a.š.)
  • 1 v. š. vanilės ekstrakto
  • 140 g miltų
  • 25 g sviesto

Persijojau miltus. Kiaušinius lengvai sumaišykite, tik tam, kad trynys ir baltymas susijungtų. Įberkite šiek tiek druskos, ji šiek tiek suskystina išplaktą masę ir tada ją lengviau perkošti per sietelį. Aš perkošiau per audinį.

Į kiaušinius subėriau cukrų ir gerai išmaišiau. Kiaušinius, o ypač trynius, niekuomet nelaikykite tiesiog užbertus cukrumi. Tik suberiate cukrų ir iškart plakite. O dar geriau – įdėkite šluotelę ir ant jos pradėkite berti cukrų, kad iškart pradėtumėte plakti. Nemaišant cukrus tiesiog pradeda “deginti“ trynius ir susidaro trynių gabaliukai, kurių jau niekuo nepanaikinsite.

Į puodą supyliau pieną, romą, vanilę ir gabaliukais pjaustytą sviestą. Pakaitinau tik kol ištirps sviestas. (iki maždaug 50C).

Įpyliau šiek tiek pieno mišinio į kiaušinius ir išmaišiau. Tada dar įpyliau. Pakaitomis pyliau pieną ir miltus, kad nebūtų gumuliukų.

Uždengiau maistine plėvele ir dėjau 2 paroms į šaldytuvą. Po 2 parų tešla bus daug tirštesnė. Po 2 parų išėmusi pamaišiau, perleidau per sietelį.

Užpildžiau 2/3 silikoninių formelių tešla, padėjau ant skardos, išklotos folija.

KEPIMAS:

Viršus – apačia be oro cirkuliacijos. Ant apatinės nuo apačios lentynos.

230C – 15 min, tada sumažinkite temperatūrą ir kepkite toliau 190C – 55 min. Po šito laiko apsukau skardą ir kepiau dar 10 min.

Kai iškeps, iškart išimkite iš formelių ir valgykite tą pačią dieną, tada jos bus tikrai traškios. Nors mums patinka jos ir kitą dieną. Štai jos, gražuolės.

SKANAUS!

Parašykite komentarą