Kiti desertai

TRAPIOS TEŠLOS SAUSAINIAI “ŽIEDAS“

Šių sausainių kepimui reikės minkšto sviesto, cukraus pudros ir kiaušinių baltymų. Svarbu, gaminant tešlą jos nepermaišyti, kad iškepę sausainiai nebūtų itin trapūs ir lūžtantys. Taip pat, kad sviestas ir baltymai būtų kambario temperatūros.

TEŠLA

  • 380 g minkšto sviesto
  • 150 g persijotos cukraus pudros
  • 60 g kambario temperatūros baltymų
  • 4 gr druskos Fleur de Sel (su paprasta druska tikrai bus kitas rezultatas)
  • 450 gr persijotų miltų
  • vanilės, kuo natūralesnės, tuo geriau
  1. Kombaine su šluotele išsukite sviestą su cukraus pudra iki susijungimo, nepermaišykite, oro daug nereikia prileisti, kitaip sausainiai bus per trapūs. Galima, tiesą sakant, keisti ir paprastu cukrumi, iš bėdos. Turi gautis tarsi kremas.
  2. Tada įberkite druską, visus baltymus ir penktadalį miltų – išsukite vėl tik iki susijungimo. Miltus dedame ne visus tam, kad nesiformuotų glitimas ir sausainiai būtų kuo traškesni.
  3. Tada suberkite likusius miltus ir, jei pavyks, išmaišykite ranka su mentele arba išsukite kombaine su šluotele mažu greičiu, tik iki susijungimo. Esmė ta, kad su trapia tešla reikia dirbti kuo mažiau, tada gaminys bus trapus. Kuo daugiau tešlą “kankinsite“, tuo kietesni jie bus.
  4. Tada perdėkite į konditerinį maišelį su 8mm antgaliu žvaigždė ir išspauskite sausainius “liežuvėlius“, “žiedelius“, “rožytes“ darydami 3 cm tarpus, nes sausainiai kepdami plečiasi. Aš turėjau antgalį SULTAN (jis taip vadinasi) ir išspaudžiau tokius žiedus kaip nuotraukoje. Jeigu norite, pabarstykite kepintais smulkintais migdolais ar lazdynais.
  5. Aš spaudžiau ant Air mat kilimėlio (perforuoto), kurį po to dedu ant perforuotos skardos, taip geriau cirkuliuoja oras kepant. Neturite? Naudokite kepimo popierių. Kepkite 150 temp. 15-17 min su oro cirkuliacija.
  6. SVARBU! Prieš kepant skardą su išspaustais sausainiais palaikykite šaldytuve 30 min – 1 val, kad jie atvėstų ir ne taip “išplauktų“ kepimo metu.

PATARIMAI

Tai gana didelis kiekis, kokiom 3 skardoms, bet jie taip greitai dingtsa, kad tikrai verta. Tik nedėkite pačios tešlos į šaldytuvą, po to nebeišspausite sausainių. Jeigu netelpa, palaikykite kambario temperatūroje, ir darykite tada, kai atsilaisvins skarda.

Aš iškeptus ir atvėsusius sausainius “apšlakščiau“ juodu temperuotu šokoladu, jeigu nemokate, barstykite riešutukais.

Iškepę sausainiai turi būti šviesūs, praktiškai neapskrudę.

Kepimo metu galite atidarinėti trumpam orkaitės dureles, išleiskite garus ir tokiu būdu sausainiai geriau džius kepimo metu ir bus traškesni.

Šaltinis: Marijos Selyaninos on-line kursai.

Parašykite komentarą