Biskvitiniai pyragai

MARCIPANIAI SAUSAINIAI AMARETTI

Kartą vyras Kalėdoms gavo dovanų originalių itališkų sausainių Amaretti (itališkai amaro reiškia kartus). Tai nesudėtingi migdoliniai apvalūs sausainiai, kurie kepami iš marcipano, cukraus ir kiaušinių baltymų. Kilme siekiantys Renesanso laikų Veneciją. Jie tradiciškai patiekiami prie saldaus desertinio vyno ar likerio, ar prie ledų. O dabar kaip tik žiema, kai parduotuvėse galima gauti pakankamai kokybiško marcipano, kurio sudėtyje migdolai sudaro 54 %. Galima ir pačiai pasigaminti marcipaną, bet tai tiek paprastai kepamas sausainis, kad norisi greito proceso. O skonis nuostabus, ir tai turbūt tas retas atvejis, kai desertas nereikalauja daug darbo, o skonis puikus.

Ingredientai

  • 400g marcipano, kurio sudėtyje migdolai sudaro ne mažiau 54%
  • 260 g cukraus
  • 80 g baltymų
  • migdolų riekelių

Pirmiausia mikrobangų krosnelėje pašildykite marcipano masę, įberkite cukrų ir pradėkite maišyti.

Maišykite, kol cukrus susijungs su marcipanu

Po truputį pilkite baltymą, kol masė taps vienalytė. Po to įdėkite 30 min į šaldytuvą

Formuokite rutuliukus drėgnomis rankomis, apvoliokite migdolų reikelėse ir kepkite 160C 150min.

Nuo skardos nuimkite, kai atvės. SKANAUS!

Parašykite komentarą