Macarons

MANDARININIAI MACARONS

Kaip kažkada rašiau, macarons skonį lemia įdaras. Todėl vis eksperimentuoju su skoniais. Man atrodė, kad įdaras būtinai turi būti su rūgštele, bet..nebūtinai. Šis rusų šefės Ninos Tarasovos įdaras tiesiog fantastiškas, lyg ir mandarininis, bet kai ragauji visą macarons, skonių įvarovė stebina: ryškiausiai jauti vanilę, lyg ir kokosus, nežymiai mandarinus. Žiemą šis vaisius randamas visur, todėl nusprendžiau pabandyti ir nenusivyliau. Būtinai išsikepkite su šiuo įdaru, jis fantastiškas.

MACARONS SAUSAINIUKAI

  • 300 gr migdolų miltų
  • 300 gr cukraus pudros
  • 110 gr kambario temperatūros baltymų (I) 
  • 110 gr sendintų kambario temperatūros baltymų (II)
  • 300 gr cukraus (I)
  • 75 gr mineralinio negazuoto vandens
  • 2 g eibumino (sausi baltymų milteliai, jeigu neturite, galima be jo)

Leistina svorio paklaida iki 5 g.

Kaip kepti macarons sausainius, yra mano ankstesniame itin išsamiame “macarons su sūria karamele“ aprašyme, niekas visiškai nesikeičia, tik dažų spalva, kadangi tai įdaras su mandarinais, stengiausi išgauti oranžinę spalvą (dėjau sausu dažus), kadangi įdaras ir macarons spalva turi derėti. Gamybos būdas, kepimas, ir galutinis “surinkimas“ čia: https://saldusreceptai.wordpress.com/2020/02/26/macarons-su-suria-karamele/

ĮDARAS

  • 75 g riebios plakamos grietinėlės 35%
  • 1 vanilės ankštis (radau prieš Kalėdas LIDLe, visai normalia kaina)
  • 1 tonkos pupelė (pirkau UAB Delona), suskaldyta
  • 75 g šviežių mandarino sulčių, jau perkoštų
  • 250 g baltojo šokolado (be abejo, geriau konditerinio, diskais..)
  • 60 g kambario temperatūros sviesto, pjaustyto mažais gabaliukais

Jeigu turite paprastą baltą šokoladą, susmulkinkite ir suberkite į dubenį.

Į kitą puodą įpilkite grietinėlę. Perpjaukite išilgai vanilės ankštį, išimkite sėklytes ir sudėkite į grietinėlę pačią ankštį kartu su sėklytėmis. Ten pat sudėkite sukapotą tonką pupelę, ji ne kieta, susikapoja lengvai. Ant vidutinės ugnies kaitinkite iki užvirimo.

Mandarino sultis pašildykite kitame puode iki maždaug 50C.

Grietinėlę perloškite per sietelį ir kartu su pašildytomis mandarino sultimis supilkite ant šokolado, palaikykite 2 min ir tada atsargiai išmaišykite mentele.

Kai šokoladas atvės iki maždaug 50C sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą.

Sublenderiuokite, kad masė taptų vienalytė ir supilkite į konditerinį maišelį. Jeigu masė per skysta, padėkite į šaldytuvą. Naudokite kitą dieną.

SKANAUS!

Parašykite komentarą